Kategorier
Kundresor

Kundresan – Swagelok Sweden

Rätt Grafiska startades i oktober 1992 och fyller därmed 30 år under hösten. För att visa en del av de projekt vi varit med i och för att lyfta fram några av våra kunder, så kommer vi presentera dem under temat – Kundresan.

Rätt Grafiska har hjälpt Swagelok Sweden med materialet till foldern — Vad kostar ett driftstopp?
Rätt Grafiska har hjälpt Swagelok Sweden med materialet till foldern — Vad kostar ett driftstopp?

SVAFAB går under namnet Swagelok Sweden när man marknadsför produkter, tjänster och system för flödesteknik i Sverige. Produkten är hämtad från USA och Swagelok är ett av världens starkaste varumärken på sin marknad. 2019 blev också Swagelok Norway en del av den svenska organisationen. 

SVAFAB Stockholm Valve Fitting AB är ett företag med anor från 1973 och fyller således 50 år nästa år. Rätt Grafiska är därmed en junior i sammanhanget.

Kvalité och känsla

Tommy Horneman som äger Swagelok Sweden har tillsammans med sin personal varit väldigt noga med att hela tiden utveckla kvalité, lösningar och kundnöjdhet. Det återspeglar sig i allt som företaget gör. Rätt Grafiskas del i den processen har varit att leda workshops, vara kommunikativt bollplank, utveckla grafiska koncept för presentation av kundnytta, delta i lokalens utformning (entré, utställning, utbildningsrum och dekor), partner vid mässdeltagande, samt att bidra till traditionell kommunikation, print och promotion.

Damara, Marketing and Communication specialist, i utställningen hos Swagelok Sweden.
Damara, Marketing and Communication specialist, i utställningen hos Swagelok Sweden. Rätt Grafiska har varit med och tagit fram roll-ups, tavlorna och de genomskinliga utställningsboxarna.
Foto: Johan Wistbacka, Rätt Grafiska.

Hemma hos Swagelok Sweden

Direkt när du kommer till Swagelok Sweden lokaler i Sollentuna så känner du verkligen ”vibrationerna” av Swagelok. Historien presenteras snyggt i entrén och färgsättningen i lokalen är genomtänkt. Kaffekoppar, skyltning, dekor, förpackningar, broschyrställ, marknadsmaterial och allt det du möter andas kvalité och Swagelok. Den känslan förstärks ytterligare när du möter de trevliga medarbetarna. Här trivs man och känner sig välkommen.

Produkt – Tjänst – Driftsäkra System

Swagelok Swedens koncept handlar om lösningar, hållbarhet och framför allt om driftsekonomi. En produktion som står still kostar mycket pengar. Tillsammans med kunden analyseras defekter, behov, ekonomi och lösningar. Delar och teknik byts ut, personal hos kunden utbildas och ett system för att säkra driften byggs upp. Hos några kunder har man också konsignationslager. Konceptet renderar i en säker och ekonomisk produktionsmiljö.

Swagelok Swedens tryckta rapport som innehåller tabeller, diagram och kalkyler samt förslag på åtgärder för förbättrad drift och säkerhet efter analys av verksamheten på plats.
Swagelok Swedens kunder och presumtiva kunder får efter ett genomfört besök en tryckt rapport. Rapporten innehåller tabeller, diagram och kalkyler samt förslag på åtgärder för förbättrad drift och säkerhet efter analys av verksamheten på plats.

Swagelok finns där du finns

Swagelok Swedens kunder finns bland annat i tillverkningsindustrin, oljeindustrin, raffinaderier, gruvor, livsmedelsindustrin, inom förnybar energi och forskning och utveckling. Du hittar deras lösningar hos företag som producerar produkter vi som konsumenter använder dagligen. Swagelok finns där du finns.

Resultatet av samarbetet

Några exempel på vad vi bidragit till hos Swagelok Sweden:

  • Grafisk formgivning: Företagspresentation, utbildningskatalog, installationsanvisningar, kundanalyser och rapporter. 
  • Print: Påsar, förpackningar, roll-ups, visitkort, utbildningscertifikat, konferensblock och marknadsmaterial.
  • Promotion: Kaffekoppar, tröjor, skjortor, logoband och handdukar.
  • Lokal: Skyltning, dekor och utsmyckning av utställning och utbildningslokal.
  • Konsult: Workshop och mässdeltagande. 
Varumärket exponeras genomgående och genomtänkt i allt material kunden kommer i kontakt med. Här ett exempel på en papperskasse för mässbesökare.