Kategorier
Kundresor

Kundresan – KMG Maskinservice

Rätt Grafiska startades i oktober 1992 och fyller därmed 30 år under hösten. För att visa en del av de projekt vi varit med i och för att lyfta fram några av våra kunder, så kommer vi presentera dem under temat – Kundresan.

kmg.se - Ett nav i verksamheten
kmg.se – Ett nav i verksamheten

KMG Maskinservice är ett familjeägt företag som arbetar med servicekoncept av städmaskiner och färgsprutor. Kunderna finns i städbranschen, fastighetssektorn och bland större företag I Sverige. Verksamheten utgår ifrån Sundbyberg i Stockholm, men är rikstäckande med kontor Helsingborg och fristående verkstäder i hela landet. KMG startade redan 1978 och har samarbetat med Sören Elelid i över 30 år och med Rätt Grafiska sedan starten 1992.

KMG – Ett IT- eller ett serviceföretag?

Idag 2022 är KMG mer av ett IT-företag där digitala lösningar ingår som en stor del av servicekonceptet. Det handlar inte längre bara om att laga städmaskiner utan om driftsekonomi, logistik och hållbarhetstänkande. Nästa gång du ser en städmaskin i tunnelbanan, på jobbet eller i affären, tänk miljö, hållbarhet och KMG. 

Med en QR-kod kan kunderna följa sin maskin under hela livscykeln.
Med en QR-kod kan kunderna följa sin maskin under hela livscykeln.

Samarbetet

Under de första åren handlade samarbetet med Rätt Grafiska om traditionella trycksaker som visitkort, brevpapper, kuvert, offertmappar, etiketter och olika serviceblanketter. Idag handlar det om webbutveckling, digitala lösningar och kommunikationsmaterial. KMGs kunder ska kunna följa sina maskiner från start till mål. Det vill säga veta var de finns fysiskt, hur långt de har gått och när nästa servicetillfälle inträffar. De lösningarna och många fler kopplade till webbplatsen och annan IT har gjort KMG till ledande inom området service av städmaskiner.

Logotyp för personalportal.se
Personalportal.se, en digital personalavdelning, kommer även att erbjudas till andra företag.

En personalavdelning i mobilen

Under åren har vi och gemensamt utvecklat logotypen, den grafiska profilen, kommunikationsmaterial och webbplatsen. Samarbetet kring de digitala tjänsterna har blivit allt mer omfattande och involverat fler personer och företag än Rätt Grafiska. Vi är bland annat delaktiga i utvecklingen av en HR-plattform där all nödvändig information för en personalavdelning ska finnas till hands i mobilen. När plattformen är ”färdig” att användas i koncernen som består av 5 företag, så ska den erbjudas även till utomstående. 

Hållbarhetsleverantören

Utvecklingen från skruv och mutter till städmaskiner som idag bara behöver vatten för att rengöra stora ytor har varit spännande. Daniel Grönberg som idag är Vd för KMG ser än ännu mer spännande framtid, där affärsutveckling, hållbarhet och att bygga långa samarbeten blir en allt större del hans arbete. Daniel tänker hållbarhet varje sekund och i varje beslut som tas och som rör företaget. KMG vill vara hållbarhetsleverantören, en resa vi på Rätt Grafiska gärna är en del av. 

Daniel Grönberg

Vad Rätt Grafiska gjort tillsammans med KMG genom åren:

Brevpapper, visitkort, kuvert, blanketter, skyltar och dekaler.
Grafisk profil, uppdatering av logotype, presentationer, marknads- kommunikations- och mässmaterial.

Vad vi utvecklar och arbetar med tillsammans för framtiden:

Marknadskommunikation, Webbplats, HR-plattform, servicekoncept och varumärkesvård.

Välkommen till KMG Maskinservice