start

Strategisk & visuell kommunikation

Illustration: Johan Wistbacka

Rätt Grafiska  A house ARK

Under sommaren 2023 flyttade vi vårt kontor till A house Ark (tidigare Arkitekthögskolan). Vi hälsar dig välkommen till oss för en trevlig upplevelse, en lunch i någon av husets tre restauranger och bra samtal.

Du är alltid välkommen att besöka oss, men boka gärna en tid så att vi säkert är här. Vi pratar gärna om era kommunikationsmål, grafisk design eller de senaste trenderna inom sociala medier.

Erbjudande

Vi vill att företag och organisationer når ut med träffsäkra budskap till rätt målgrupp i rätt kanal. Vi tror på att all kommunikation ska vara långsiktig, relationsbyggande och bidra till att stärka avsändarens varumärke.

Strategi & koncept

Vi har hjälpt företag och organisationer att ta fram marknadsplaner och kommunikationsstrategier i över 30 år. En varumärkesplattform, en strategi för sociala medier, ett skyltprogram eller en grafisk profil, de sätter alla en standard och ger välbehövliga riktlinjer för vad som bör och får göras.

Markadsplaner
Academedia

Profil & varumärke

Vi skapar varumärken och utvecklar logotyper som håller över tid och ser till att den grafiska profilen är hållbar, tydlig och lätt kan omsättas i praktiken. Den grafiska profilen ska stödja och generera en rättvis känsla av en organisations identitet, skapa igenkänning oavsett kanal och stödja medarbetarna i vad som bör och ska utföras och på vilket sätt.

Marknadsföring & kampanjer

Vi har lång erfarenhet av marknadsföring och kampanjer inom b2b och arbetar brett över flera marknadskanaler. Vad behöver säljorganisationen för stöd för att kunna göra ett bra jobb, vad behöver kunderna för att snabbt komma till ett köpbeslut? Marknadsföring ska leda till mer försäljning, nya kontakter, bättre lönsamhet och högre kännedom.

Webb & sociala medier

Vi utvecklar, underhåller och uppdaterar webbplatser med WordPress som grund. Vi ser också till att utveckla dina relationer via sociala medier och genererar nya besökare till er webbplats. En lättnavigerad webbplats med en genomtänkt plan för kommunikation i digitala kanaler och sociala medier är en nödvändighet för digital närvaro.

Budskap & copy

Vi ser till att budskap formuleras rätt och uppfattas på ett bra sätt av mottagaren. En bra rubrik och en välformulerad text är viktig när man vill uppnå och förmedla en känsla. Den totala bilden av text, bild och form förmedlar ett budskap. Säljande, informativt eller trendigt? Tonen i språket är viktig. 

Formgivning & Original

Vi arbetar snabbt och formsäkert och utvecklar samtidigt ert företags kommunikation. Vi tar fram kataloger, tidningar, broschyrer eller foldrar, oavsett om ert material ska bli print eller en visas digitalt. Vi tar fram, uppdaterar och förnyar produktblad, annonser och annat material efter den grafiska profilen som vi skapat eller omsätter och utvecklar er befintliga.

Foto & illustration

Vi hjälper er att bygga upp ert bildmanér så att det håller över tid och håller ihop med övrig kommunikation. Vi illustrerar och fotograferar produkter, porträtt och miljöbilder i egen regi. Det rörliga materialet skapar vi tillsammans med vår partner. Rätt bild på rätt plats är viktigt för det första intrycket.

Print & produktion

Med vår erfarenhet och våra partners löser vi hela den kommunikativa uppgiften. Oavsett om det gäller trycksaker, bildekor, roll-ups eller kläder till personalen på mässan.Vi ordnar det till konkurrenskraftiga priser och just-in-time. Att hålla en trycksak i handen och känna trycksvärtans doft är fortfarande en oslagbar känsla. 

Portfolio

Nyhetsbrev

Är du sugen på att få våra fina säsongskort? Du kan få trevliga sommar- och julhälsningar med fina illustrationer och med lite tur något utskick där emellan (ca. 6 ggr/år) direkt in din inkorg.

Vill du istället ha dem fysiskt? Skicka ett mail till info@rattgrafiska.se så skickar vi traditionella kort till dig.

Om oss


Rätt Grafiska är en kommunikations- och reklambyrå som funnits sedan 1992. Vi arbetar med print, webb och sociala medier och med andra marknadskanaler som bidrar till framgång.

Vår ambition är att se till så våra kunder når lönsammare affärer och förbättrar sin image med kostnadseffektiv och kreativ kommunikation. Vi arbetar med helhet, men tar också med glädje hand om mindre projekt.

Vi älskar våra jobb. Vårt engagemang och vår erfarenhet ger oss korta vägar fram till färdig lösning. Oavsett om ni behöver en quick-fix till en mässa imorgon eller en stor kampanj som ska lanseras inom några månader, så fixar vi det. 

Vid större projekt har vi en väl fungerande arbetsmodell som leder oss mot mål och succé. Låt oss tillsammans ta ett snack om era mål och vad som kan göra störst nytta för er.

Välkommen till

Rätt Grafiska AB

Team

Sören Elelid

Sören
Elelid

Ägare / Projektledare

Startade Rätt Grafiska 1992. Är vår verksamhets­ansvarige och projekt­ledare. Har kompetens inom strategi, marknads­föring och att driva försäljning. Brinner extra för frågor som rör kund­service.

Johan Wistbacka

Johan
Wistbacka

Grafisk Formgivare / Webbutvecklare

Jobbar med webbutveckling, grafisk formgivning, illustration och fotografering. Nördar gärna ner sig i kod och grafiska detaljer. Började på Rätt Grafiska 2009.

Magnus
Engkvist

Grafisk Formgivare

Erfaren grafisk formgivare som jobbat på Rätt Grafiska sedan juni 2015. Stilsäker, noggrann och vill alltid ge det där extra.


Kontakta oss


Rätt Grafiska

c/o A house ARK
Östermalmsgatan 26 A
114 26 Stockholm

Telefon:
08 – 564 841 20

E-post:
info@rattgrafiska.se